VvE’s over DuOn®-keur

VvE De Lelie

De opzet van de DuOn®-Duurzaamheidsovereenkomst zorgt ervoor dat het onderhoudsbedrijf zijn werkzaamheden met hoge kwaliteit uitvoert. Via de afspraken met DuOn®-keur hebben we de weg naar het logisch verkrijgen van kwaliteit gevonden; het leveren van kwaliteit is het primaire belang geworden van het onderhoudsbedrijf en wij profiteren fijn mee.

De organisatie Duurzaam Onderhoud is onafhankelijk en objectief in zijn advies op het gebied van gebouwonderhoud. Door het bijzondere afsprakenstelsel heeft het onderhoudsbedrijf op zoek kunnen gaan naar de best passende technische oplossingen. Dat leidt tot echt duurzaam denken en handelen met kostenbesparingen voor ons als gevolg.

De afspraken met DuOn®-keur zorgen ook voor continuïteit bij de onderhoudswerkzaamheden aan ons gebouw. Zelfs toen het aanvankelijke onderhoudsbedrijf wegviel, heeft dit geen nadelig effect gehad op de onderhoudsstaat van ons pand; de goede opvolging was bij voorbaat geregeld.

Daarnaast geeft ook de financiële constructie een stukje waarborg en duidelijkheid voor onze VvE. Hierdoor is ons bekend waar wij voor langere termijn aan toe zijn en welke risico’s hiermee zijn afgedekt.

En tot slot en zeker niet onbelangrijk: de contacten met de organisatie Duurzaam Onderhoud zijn prettig en laagdrempelig.

Jochem Rasche

voormalig voorzitter VvE De Lelie te Amsterdam

P.S. Opvolgers van afgetreden bestuursleden zijn telkens blij geweest met het verrichte duurzame voorwerk van hun voorgangers.

*****

VvE De Heun I

DuOn®-keur wordt door onze vereniging gezien als een verzekering. Wij hebben het onderhoud voor de lange termijn geregeld en we hoeven alleen nog maar naar de afspraken te kijken als er iets niet goed zou gaan. De DuOn®-Duurzaamheidsovereenkomst hebben we afgesloten in 2007 en tot nu toe is er geen reden geweest om de overeenkomst uit de kast te trekken.

Wij zijn uitermate tevreden over de wijze waarop de betreffende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden, maar dat is in feite een logisch gevolg van de gemaakte afspraken. We hebben via de DuOn®-Duurzaamheidsovereenkomst namelijk meer kunnen vragen dan alleen technische kwaliteit. De wijze van vrijwel volledig ontzorgen en de heel bijzondere garantieregeling spraken ons enorm aan. Het geeft VvE-bestuurders iets waar ze net zoveel recht op hebben als andere leden van hun vereniging: rust en zekerheid. De garantie op met name de continuïteit van de overeenkomst, maakt ook het bereiken van continuïteit binnen ons eigen bestuur veel makkelijker.

Al met al een buitengewoon antwoord op de vraag van elke vereniging van eigenaars.

Leo Kammers

voorzitter VvE De Heun I te Vught

*****

VvE Fortresse Zuid-Oost

Als bestuur van onze VvE hebben we dankzij de uitstekende bemiddeling van Projectbureau Duurzaam Onderhoud een langlopende DuOn®-Duurzaamheidsovereenkomst kunnen afsluiten voor het buitenschilderwerk.

Met de ervaring die vanaf eind 2012 hiermee is opgedaan, kunnen we stellen dat we toen de juiste keuze hebben gemaakt om middels een DuOn®-Duurzaamheidsovereenkomst afspraken met DuOn®-keur te maken met het onderhoudsbedrijf.

De wijze van samenwerken sluit helemaal aan bij de ontwikkeling naar een dienstensamenleving die ook zichtbaar wordt op veel andere terreinen in de maatschappij. De werkzaamheden worden goed begeleid en gecontroleerd. Het bestuur is hiermee verlost van deze zorg.

Wij zien de resultaten van de onderhoudsactiviteiten voor langere termijn dan ook met vertrouwen tegemoet.

Christ de Kok

voormalig voorzitter VvE Fortresse Zuid-Oost in Slot Haverleij te Engelen

lees verder